Met de fiets de boer op!

Zaterdag 23 augustus jl. stonden de staldeuren van Varkensbedrijf Deetman de gehele dag open voor een ‘ Kijkje achter de staldeur’. Het was een prachtige dag met een prachtige fietsroute door het buitengebied van Putten, Nijkerk en Ermelo. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door LTO Veluwerand en Gerald Deetman deed dit jaar voor de tweede keer mee.

De eerste bezoekers kwamen rond 10 uur het erf van Gerald Deetman op fietsen. Iedereen kreeg een overall en hygiëne schoentjes aan voordat ze de stal in mochten. In de stal verzorgde Gerald Deetman samen met zijn zus Evelien Deetman een rondleiding en vertelde ze hoe ze te werk gaan. Er werden veel interessante vragen gesteld. Ook voor de kinderen was het een leuke ervaring om in een overall gehesen te worden en de dieren in de stal te bekijken. Ze vonden het geweldig!

Na de rondleiding was er de gelegenheid tot het proeven van het vlees in de vorm van een worstje of een stokje met varkenssaté en het nuttigen van een drankje. De reacties waren zeer positief! Zo werd verteld dat zij goed konden proeven dat het ‘gezond’ vlees is en het een volle smaak heeft. Smullen dus…

Voor overige informatie kon men terecht bij medewerkers van Agrifirm en Kaasboer Co Mouw. Tevens draaide er een informatievideo waarop Gerald Deetman en de Dierenarts vertellen wat hun visie is, waarin ze zich onderscheiden in de markt en hoe ze dit doen.

Kortom het was een groot en gezellig succes, met veel positieve reacties . In totaal hebben er 1300 fietsers de route gereden en een kijkje achter de staldeuren genomen!

No images found.