De Kroes

De Kroes wil meer mensen gezonder laten eten. Dit gedachtegoed zit in alles wat we doen en waar we voor staan. Altijd en overal. We bereiken dit door:
  • dagvers te koken met verse grondstoffen van lokale telers
  • bewust om te gaan met het gebruik van vet, suiker en zout
  • alle ingrediënten specifiek te kiezen en daarna optimaal te bereiden
Wij produceren uitsluitend kwalitatief hoogwaardige maaltijden, vleeswaren en vleessnacks en hechten veel waarde aan verse en duurzaam geproduceerde grondstoffen. Onze producten bereiden we dagvers met natuurlijke, verse ingrediënten.

Ons gedachtegoed

Ons gedachtegoed is; meer mensen voorzien van gezonde voeding; Hier willen wij invulling aan geven door continue te trachten de voedselketen zo kort en zo lokaal mogelijk te organiseren. Het grote voordeel hiervan vinden wij dat o.a. door besparing van food Miles en het optimaal benutten van reststromen (circulair maken) de milieubelasting sterk beperkt kan worden. Het resultaat hiervan is dat we dan beschikken over een transparante voedselketen waarbij we de reguliere handelsmarge benutten om de betrokkenen een eerlijke opbrengst voor hun activiteiten te vergoeden. Voorwaarde is wel dat alle partijen op langdurige en transparante wijze met elkaar samenwerken. Het bijproduct dat deze samenwerking kan voortbrengen is een belangrijke reductie van verspillingen en het stimuleert de lokale economie.